Ensilumenlatu Imatra - Ukonniemi - Self Timing

Self Timing -ajanottojärjestelmä

Imatran Ukonniemen Ensilumenladulla otetaan käyttöön automaattinen Self Timing -ajanottojärjestelmä 21.10.17 alkaen. Järjestelmä korvaa edellisvuosina käytössä olleet hihanauhat, joilla on valvottu ladun käyttöä.   Uusi palvelu tarjoaa parantuneen kontrollin lisäksi myös suoritteiden tilastointi, mittaus- ja ilmoittautumisjärjestelmän sekä verkkokaupan. Self Timing ajanottojärjestelmä toimii läpi vuoden, eli on hyödynnettävissä myös lumettomana aikana.

Järjestelmä toimii RFID tunnistimilla, jotka ovat joko integroituna sähköiseen hiihtopassiin (passiivinen järjestelmä) tai erillisellä jalkaan kiinnitettävällä aktiivitunnistimella (aktiivinen järjestelmä). Hiihtäjät hankkivat hiihtopassiin, ja halutessaan laajemman ajanottojärjestelmän mahdollistavan aktiivitunnistimen, sekä aktivoivat sen rekisteröitymällä järjestelmään, joka sitten tallentaa suoritukset kortin omistajan henkilökohtaiseen profiiliin.

 

Miten passiivijärjestelmä toimii?

Passiivijärjestelmä toimii Ensilumenladun hiihtopassiin integroidulla RFID-tunnistimella. Passiivijärjestelmä laskee hiihtäjän kierrosmäärän ja kertoo ajan jokaiselta kierrokselta.  Järjestelmä ei tunnista kierroksen pituutta (ladulla mahdollisuus erimittaisiin kierroksiin), eikä kerro väliaikoja kierroksen sisällä. Tunnistuspiste sijaitsee Ukonniemen Stadionilla ja toimii kierroksen lähtö- sekä maalipisteenä.

Ohjeet järjestelmän käyttöönottoon löydät tästä.

 

Miten aktiivijärjestelmä toimii?

Aktiivijärjestelmä toimii erillisellä jalkaan kiinnitettävällä RFID-tunnistimella. Aktiivijärjestelmä hyödyntää lähtöportin lisäksi seitsemää muutakin tunnistuspistettä. Tämä mahdollistaa passiivijärjestelmän palveluiden lisäksi kierroksen pituuden tunnistuksen ja väliajat reitiltä. Ampumahiihtäjille palvelu kertoo lisäksi ns. penkka-ajat ja laskee sakkokierrokset (penkka-aikoja varten hiihtäjä tarvitsee kaksi aktiivitunnistinta).

 

 

 

Katso kartta ja ohjeet tästä!